Instagram Shots

Rabu, 29 Oktober 2008

Apa aku nak buat dengan benda ini?



Bersinar tak? Sakit tak mata korang?

Aku pernah meminati rama-rama. Sangat suka dengan apa jua barang berbentuk rama-rama. Gila dengan icon rama-rama. Pernah menyimpan cita-cita nak buat tatoo rama-rama atas bahu atau punggung macam Mariah Carey. Tapi itu dulu. Lepas banyak orang mengandaikan rama-rama itu sinonim dengan perempuan murahan. Bodoh! Otak cetek! Sekarang aku tak beria sangat kalau nampak barangan berbentuk rama-rama.



Ini antara koleksi terawal aku. Jam ini masih boleh digunakan lagi, cuma ia berdebu sebab tuan jam ini pemalas. Malas nak lap debu-debu itu.

Ini sebahagian barang-barang yang terkini.


Nak kata banyak tu tak adalah, tapi aku ada lah koleksi rama-rama. Ada yang orang hadiahkan, ada yang beli sendiri. Jangan tak tahu, setengah orang kenal aku dengan nickname Butterfly dulu. Even sekarangpun kalau aku perkenalkan diri sebagai Syima orang tetap kenal Butterfly dari Syima.

Last year Chenta hadiahkan satu brooch sempena hari jadi aku. Tapi sampai sekarang aku tak berkesempatan nak pakai brooch tu. Brooch yang mana? Brooch rama-rama warna biru tu lah. Korang tengoklah, hampir sebesar tapak tangan aku.
Nak cucuk kat mana? Ni atleast jadi pin cucuk pada selendang ke kan?



Korang ada idea?