Instagram Shots

Khamis, 31 Disember 2009

Auld Lang Syne: GoodBye 2009, Welcome 2010

Aku cuti, blog pun bercuti. Dah tiga minggu tak tengok. Semua auto-publish post. Yang ber-update hanya status di facebook tercinta. Itu pun 70% update via Celcom SMS.

Tup...tup... Esok dah masuk tahun baru 2010 ikut kalendar omputih/gregorian calendar. Bersediakah kita? Sebagai yang dikatakan Muslim, adakah tahun 1430M kita dah buat yang terbaik? Apa preparation kita untuk menempuh 1431M dan 2010? Meh hisab diri sendiri.

Tahun 2009 akan pergi, dan usia kita akan menginjak ke setahun lagi. Matangkah kita?

Aku tak matang, masih tak berubah, masih di takuk yang lama, tak ada pembaharuan pun aku lakukan. Tapi takkan tak ada langsung, tak kan tak nampak perubahan? Entahlah, untuk melakukan perubahan yang lebih baik, we need extra afford to do that. Sebab perkara baik-baik ni, orang susah nak terima, buat-buat tak nampak. Bila buat benda jahat yang sebesar hama pun orang ingat dan bercerita selama-lamanya.

Kata orang, "Mereka yang hidup dalam kenangan.... adalah seorang LOSER!" Aku tak mahu jadi loser. Lantaklah dengan orang lain. Orang lain boleh bercakap sebab they are not even in my shoes.



Masa depan yang cerah sentiasa berteraskan kehidupan yang lalu yg telah di lupakan, Anda tidak boleh meneruskan kehidupan dengan sempurna sehingga anda melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam...


Untuk melangkah ke tahun baru ini, aku tak nak ajak siapa-siapa pun buat resolusi baru sebab aku jamin resolusi yang lepas pun tak berjaya kan? Kita nyanyi je la lagu yang kerapkali orang nyanyi bila new year, Auld Lang Syne.

Should old acquaintance be forgot,
and never brought to mind ?
Should old acquaintance be forgot,
and old lang syne ?

CHORUS:
For auld lang syne, my dear,
for auld lang syne,
we'll take a cup of kindness yet,
for auld lang syne.
And surely you’ll buy your pint cup !
and surely I’ll buy mine !
And we'll take a cup o’ kindness yet,
for auld lang syne.

CHORUS
We two have run about the slopes,
and picked the daisies fine ;
But we’ve wandered many a weary foot,
since auld lang syne.

CHORUS
We two have paddled in the stream,
from morning sun till dine† ;
But seas between us broad have roared
since auld lang syne.

CHORUS
And there’s a hand my trusty friend !
And give us a hand o’ thine !
And we’ll take a right good-will draught,
for auld lang syne.

CHORUS



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...