Instagram Shots

Selasa, 11 Mac 2014

Topup burn

Peringatan untuk diri sendiri. Kalau dah pakai prepaid dan kredit balace banyak lagi sila buat topup sharing terlebih dahulu sebelum bertukar ke telco lain.

Sedihnya RM32.86 burn begitu sahaja.

Last 2 days I buat keputusan untuk tidak lagi menggunakan Maxis yang slow dan bertukar kepada UMobile yang murah itu. I terus tarik Isdin ke kaunter UMobile untuk tukar nombor pair kami. Siap isi borang then lelaki cina tu cakap dalam masa 24jam simcard baru UMobile ni dah boleh guna. En. Isdin cakap habiskan kredit cepat nanti rugi je. Macam biasa I melengah-lengahkan perkara itu dengan harapan nanti bila call customer service Maxis, mereka akan refund kredit tersebut.

Mula-mula sms masuk "We acknowledge your request to move. Thank you for being with Maxis and we hope to serve you again in the future. For further queries, please call 1800 821 123" Tapi I dengan bijaknya tak terus call.

Just now I called customer service Maxis - 1300 820 120 (credit refund). Spoke to Anita. Dia cakap once dah tukar telco all your credit balance forfeited. Melainkan sebelum tukar simcard kamu call customer service and they will assist you for topup sharing.

Damn! Padan muka I. Dan En. Isdin pun tak mahu cakap apa-apa lagi. Wuwuwuwu duit... :s walaupun sikit tapi duit tetap duit.


#ArianiHijabRun2016

Achievement baru?!! Eh tak juga. Acara larian tanpa suami. Gigih nak dapat shawl percuma masa register aritu, tapi bila tengok bib dah nom...