Instagram Shots

Jumaat, 30 Mei 2008

Aku gila kuasa??!!

Alkisah...

nak jadikan cerita officemate aku (to be exact, the typist) nyer komputer kena spyware. virus la tu kan? aku sbg penyelaras IT kat ofis ni advice dia utk call helpdesk nuinfra (our computer vendor) utk reformat komputer.. dia kol punya kol, nobody answer the phone. aku suruh dia email pada admin, yg helpdesk incharge tak pickup phone. alih2, dia email pada admin suruh return call regarding this matter. secara logiknya. kalau kita nak kan servis orang, better bercakap kan authorise person instead complaining thru email la kan? dah tu di-cc-kan kepada bos aku instead of me..

she did that without my acknowlegde, and my boss asked me wat hapen... aku yg tak tau apa2 terkejut la.. masalah remeh, bila aku minta penjelasan she burst out. jadi la perang mulut yg sgt menjengkelkan. tak cukup ngn itu dia ungkit segala2 buruk aku dan siap nak jatuhkan aku?? pergh... macam ni la kalau dealing ngn orang yg tak educated.. tp jgn tak tau dia sedang smbung degree kat oum with her SPM cert. Powerkan??!

kenapa mesti nak meletup?

tak tau la, yg pasti kesudahan yg sgt bodoh, putus la ikatan persahabatan. Perkaranya cuma tentang virus dan email yg di-cc-kan kepada bos aku, tp dituduhnya aku gila kuasa, mengampu bos, bila aku persoalkan rasional dia berbuat demikian. hey sista, i'm not like that! MENGAMPU?? Hell, NO! kebiasaan begini biasa terjadi bila kita bersalah, melatah tak tentu hala..

kesimpulannya, people said its stupid when you are trying to fix thing with the uneducated one. Damn, stupid! But things happen for a reason. Biarkan la.

Aku mmg giler kuasa! hahahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...