Instagram Shots

Sabtu, 31 Oktober 2009

Aku juga yang tak laku-laku

Pagi tadi aku tumpang kereta seorang pegawai aku untuk ke Shah Alam bagi projek pemilihan calon untuk sukan penguatkuasa kementerian.

Masa dalam perjalanan tu, dia cakap "ko dengar lagu ni, sesuai untuk ko..."


Aku selalu dengar lagu ni bila aku buka profile orang dalam friend list Tagged. Tak tahu la pula lagu ni dah mula femes di corong-corong radio. Al maklum la, radio frekuensi dalam kereta aku cuma boleh buka Hitz.fm dan Mix.fm je.

Bila kaji balik lirik dia macam khas untuk mereka yang masih tercari-cari jiwa mereka yang lagi satu which mean i'm in. Sila la rujuk lirik lagu ini.


Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
Tuk jadi pengobat pilu
Tuk jadi penawar rindu
Tuk jadi kekasih hatiku

*
Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim duren hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh tuhan inikah cobaan

**
Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

***
Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau


Back to *, **, ***

Ibu bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

Back to ***