Instagram Shots

Jumaat, 25 Mac 2011

Apa motif Sucker Punch?

Melayan kesengalan dengan housemate aku. Tadi berkira-kira nak tgk cerita World Invasion: Battle Los Angeles dengan Sucker Punch. Macam biasalah venue mesti di Kuala Selangor tercinta (uweeekkk!)

Hahahah randomly we picked for Sucker Punch. Well not bad. Setakat nak layan kepala.

Mula-mula agak terganggu dengan plot cerita dari mula dia di wad gila, sampai jadi penari, sampai perang bagai, sampai sacrifice diri pastu bla...bla...bla... ingatkan dia heroin, tapi ending bukan untuk dia. Kita-kita sekali terikut fantasi dia. Kesian.

Rasa macam cerita psiko macam ni sesuai untuk orang sakit jiwa macam aku.

Cerita psiko ke? Tengok sendiri lah nanti. Tapi jangan menyesal. This movie agak merapu tapi penuh dgn maksud tersirat. Kan As?? Sebab dalam hidup ni mesti ada kepayahan, ada backstabber, ada nangis-nangis, ada teamwork... tapi yang pasti dalam cerita ini ditonjolkan kekuatan yang wujud dalam diri wanita. Jangan main-main ye en.lelaki semua. I love the script too. Certain script. Too meaningfull.





Tengok awek ni terus rasa nak bertukar jadi lelaki. Tak pun lesbian. Fuh! Comel sesangat! Kekuatan awek ni pada mata dia. Of course la fake eyelash main peranan. Owwhhh! Emily Browning! In a second I became ur fan already. Tapi mungkin kejap je kot.

Kenapa kalau adegan lawan, lompat tinggi-tinggi lepas tu mendarat kena tangan ke macam tu? Imbangan? Look pretty cute for me... hehehe

Pergi lah tengok, try for urself. Nanti komen sesama. Baiklah nak tidor dengan fantasi babydoll tu. Gud nite semua.



Setakat ini dahulu,

 

#ArianiHijabRun2016

Achievement baru?!! Eh tak juga. Acara larian tanpa suami. Gigih nak dapat shawl percuma masa register aritu, tapi bila tengok bib dah nom...