Instagram Shots

Jumaat, 24 Februari 2012

Kacau laki orang

Laki siapa ni? Cepat ngaku kalau
tidak akak rebut....
Laki orang atau suami kepada wanita lain adalah sesuatu yang TEMPTING. Betul tak? Mereka ini tau bagaimana nak kool, nak handle perempuan, tak mudah naik angin, senang cakap ~politik mereka untuk mengawal wanita ni memang superb! Pakcik KCKS saya best-sebagai contoh. Hehehe

Mak kata aku suka kacau laki orang. Erk?!


Wooooo.... kacau laki orang? Aku kacau laki orang?
Ishhh! Tak berapa setuju dengan statement itu.
Tapi kalau bertepuk sebelah tangan tak jadi kan? Maka salah aku juga kan? Sebab bagi respon. Eh, apa pula... aku kan peramah tamah?

Punca mak boleh buat statement begitu adalah kerana perbualan telefon tadi. Baru kejap tadi. Perbualan tak sampai 15min.

Mak: Awak dah tidur ke? Awak buat apa tu?
Aku: Belum. Tengah main-main dengan Flora
Mak: Duit bulan ni cukup tak? *sobs... dia tahu anak sulung dia selalu tak berduit*
Aku: Tak. (terus cakap tak cukup... bhahaha!)
Mak: Nanti mak masukkan duit (Part itu aku suka!!)
**Pause
... lepas itu masuk dialog mengumpat
**Pause
Aku: Mak, kakngah dah lulus exam naik pangkat.
Mak: Siapa lulus lagi?
.... masuk dialog ngumpat lagi...
Mak: Lepas ni dok Putrajaya minta cepat naik pangkat.
Aku: Mak, kakngah rasa kakngah tak dapat pindah ke Putrajaya kot, mungkin ke JB.
Mak: Kenapa pula?
Aku: Sebab depa kata Putrajaya tak mau amek post kakngah dah. Yang pi situ semua orang bermasalah. Cold storage.
Mak: Owh, depa nak pantau orang bermasalah la tu?
**Pause
Mak: Tapi awak pun bermasalah juga.
Aku: Pasaipa pula?
Mak: Awak suka dok kacau, dok layan laki orang. *aku nak pitam*
Aku: Eh?! Itu bab lain, mana boleh campur hal macam tu. Ada ke?
... bla...bla...bla...

Best tak mak aku??


until then.... bye!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...