Instagram Shots

Ahad, 6 Disember 2015

Saya happy, bos happy, isteri bos pun happy!

Ni bukan cinta tiga segi. Bukan juga cerita jadi madu bos. Oh tidak... tidak sekali.
But certainly I'm in happy mood.

Semalam bos cakap nak buat sesuatu untuk anniversary dia. Masa tu si isteri di Pasir Mas, Kelantan nun. Kawan-kawan bagitahu dia buat cam En Isdin buat sempena birthday aku hari tu. Surprise delivery. Dah banyak kan orang buat bisnes ni, tapi di Lembah Klang yang biasa dengar pun. Kelantan ada ke? So I volunteer nak tolong bos cari surprise planner sekitar Kelantan.

Esok anniversary, hari ni baru nak cari. Jam 4 petang lebih sikit. Berdebar betul misi pencarian surprise planner Kelantan. Takut last minute deal depa tak mau ambik. Google punya google adalah 3-4 planner yang macam aktif. Whatsapp tanya pakej diorang.  3 ja yang respon.

Instagram Belon Terbang Kelantan
Setakat ni Belon Terbang Kelantan terbaik di mata ku.  Siap ada pakej. Yang lain tak ada pakej tapi ikut bajet customer. Ikut bajet la sangat. Bila buat comparison, nah.... tak de la bajet mana. First impression tu penting ye, kalau bisnes teratur, tersusun.. customer pun tak teragak-agak nak pilih. Bos agak was-was, tak percaya kejadah online ni betul-betul buat kerja mereka. Sikit-sikit tanya, betul ke ni? boleh percaya ke ni? Aku pun was-was, tapi tawakal saja lah bos. Kalau kena tipu, kita report agensi berkenaan.

Antara servis Belon Terbang Kelantan
Admin Belon Terbang Kelantan ni nama dia Shukri. Senarai pakej yang mereka offer banyak juga. Antaranya pakej Mini Happy Birthday, pakej Love Surprise, pakej Best Friend, Lovely Parents, Super Surprise Combo, semua dalam range mampu bayar; RM110-RM300. Kalau rasa terlebih bajet untuk celebrate something special boleh ambil pakej Romantis dan pakej Sweet Holiday. Macam best itinerary dia.

Rasanya selagi tak delivery surprise ni, bos memang tak senang duduk. Kejap-kejap tanya camana. Risau. Nak jadi kan cerita alamat rumah isteri bos tak ada dalam google map ataupun Waze. Payah jadi orang tengah ni, dah la bukan orang Pasir Mas tak tau nak terangkan jalan ke rumah mertua bos ni. Bos pula bagitau yang isteri dia nak keluar pergi attend kenduri, kelam kabut aku jadinya.

Tapi berkat kesabaran dan komitmen admin mencari jalan, kek dan belon sampai ke destinasi.
Dah sampai. Ampun kan saya bos, privacy isteri bos kena jaga.
Pakej RM150 ke bawah ni (plus transportation) dapat 1 belon foil besar custom nak tulis apa pun, segugus belon- which is to me depa tak kedekut belon, 1/2 kg homemade choc moist dan 3 kuntum bunga ros (kos - RM15) dapat bear sekali; yang ni add on. Berbaloi tak?

Lega hati den. Bila tanya bos, bos kata isteri dia terharu dan happy. See? Jarak KL-Pasir Mas bukan lagi penghalang. Semua di hujung jari.

Itu dari FB sang isteri. Confirm senyum sampai tahun hadapan. Hanya perempuan memahami jiwa halus perempuan lain. Ecece... Maka berakhir sudah tugas aku sebagai bidan terjun, orang tengah dsb.

Conclusionnya, kalau korang di sekitar Kota Bahru asalkan dalam Kelantan, boleh ambil servis Belon Terbang Kelantan untuk apa-apa jua kejutan, celebration buat yang tersayang. Boleh whatsapp Shukri #belonterbangkelantan di +60 13-3787011

MISSION ACCOMPLISHED!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...