Instagram Shots

Selasa, 15 Julai 2008

Harga yang perlu dibayar

Hari ini confirm bos tak ada.

Tapi tak boleh lepak juga, ada banyak kerja. Cuma hari ini aku masuk lewat. Jahat kan?

Masa aku masih di rumah tadi nak keluarkan kereta, aku check post box. To my suprise ada pula bil air dalam itu. Sebelum ini ramai kawan-kawan aku sibuk cakap tak payah bayar bil air dah (bil air SYABAS okehh?? bukan bil air lain-lain). Rata-rata semua ada tanda negatif. Maklumlah rumah bujang mana banyak pakai air sangat. Tak sabar aku tunggu the latest bill. Last month kalau tak silap aku bayar RM15 sebab macam ada tunggakkan.

Ini dia bil air aku yang terbaru. SYABAS telah diambil alih oleh Kumpulan Darul Ehsan Berhad bawah Pakatan Rakyat. Betul ke telah diambil alih? Aku tak berapa mengikuti perkembangan semasa sangat. Memang penggunaan air aku bawah 20m3 pun. Soka! Soka! RM-14.45. Mereka hutang aku lagi.

Itulah harga yang perlu dibayar. Kerajaan negeri dah memakbulkan salah satu manifesto mereka. Tepuk dada tanya selera.

Later...