Instagram Shots

Sabtu, 6 September 2008

I miss her!!

Aku sengal.

I'm still blur. I miss her. It's been a week she went missing. Anybody saw her? Aku rasa jeles bila tengok iklan Friskies, masa Maria Tengku Sabri dukung kucing tu.
Ini masa hari pertama dia balik ke rumah aku. Masa di kedai, aku tak pasti dia ni akan jadi kucing yang comel ke tak. Comot sangatkan? Masa kecil-kecil lagi dia dah tunjuk kerajinan dia menyapu sawang-sawang bawah meja.
Masa ini kami sungguh terpegun dengan aksi akrobatik dia. Dia tidur macam-macam posisi meliang liuk. Lembut tak tulang Gurl?
Setelah beberapa lama, aku dan housemate namakan dia Gurl. Dah besar sikit tu, kalau budak tadika belajar ABC, dia pula pandai surf internet. Paling dia suka baca blog aku lah. Hahahahah. Santaikan?
Dia ni keletah melampau sangat. Tak reti duduk diam. Ada je benda nak diinvestigatekan. Pernah satu hari dia lari pecut 100 meter, tiba-tiba BANG!!! langgar cermin kabinet tv. Rasanya dia ingat boleh tembus kot sebab cermin tu clear. Akibat malu dengan kitorang dia nyorok belakang curtain sliding door.
Dulu mak tak suka dia, mak kata warna dia buruk. Puas aku yakinkan mak, Gurl comel. Adik aku Yana, tukar bagi nama Mona. Alasan dia nama Mona sinonim dengan perempuan gedik. Kucing tu dah mula menunjukkan reaksi remajanya untuk mengawan. Jadi dapatlah dia title Mona Gewdik. Tapi abah nak kasi nama dia Mak Tam, kemudian abah bertukar fikiran bagi nama ChikyLady.
Kalau kami sekeluarga balik kampung, kalau aku bawa kereta aku, dia suka duduk kat cermin depan, sebab disitu ruang lepak dia luas, boleh tengok kenderaan di depan. Best part bila dia tidur, aku drive laju pun tak sedar apa dah. Comelnya masa dia tidur...

Tapi sekarang dia dah hilang. Dia hilang sebab dia nak mengawan. Dah galak sangat. Malam tu lepas keluar, dia tak balik-balik dah. Ikut jantan mana tah. Aku marah dengan perangai sosial dia. Balik lah Mona, ramai yang rindukan kamu ni. Tapi aku suspek orang yang sorok Mona dalam rumah. Macamana dia nak balik kepangkuan keluarga? Kepada yang sorokkan kucing aku ni, lepaskanlah dia. Doa-doa insan teraniaya mudah dimakbulkan tuhan.

I EXTREMELY MISSING HER!!