Instagram Shots

Selasa, 18 November 2008

Apa ada pada aku?

Aku jumpa satu website yang mengujakan aku. Ini kerja cuteaslina menggodek-godek website. Website ini mungkin bukan perkara baru bagi sesetengah korang. Meh tengok kelebihan aku. Bukan nak tayang, nak berlagak... tak ada apa pun nak dibanggakan, atleast korang tahu keistimewaan aku.



Click to view my Personality Profile page

Eight Intelligences

  • Verbal/Linguistic
    People with Linguistic intelligence are naturally good with writing or speaking and memorization.
  • Logical/Mathematical
    People with Logical intelligence are driven by logic and reasoning.
  • Visual/Spatial
    People with Visual intelligence are good at remembering images and aware of surroundings.
    Percentage: 80%
    Orang selalu cakap aku ni lupa ingatan. Tak okey? Aku pengingat orangnya. Cuma kadang-kadang je boleh misplace barang. Tapi kalau tang muka tu tak payah tipulah, aku mampu cam tapi tak boleh memorize. Kalau satu-satu tempat tu, aku mampu lagi untuk flashback, melainkan mengada-ngada tak nak ingat.
  • Bodily/Kinesthetic
    People with Kinesthetic intelligence love movement, have good motor skills and are aware of their bodies.
    Percentage : 80%.
    Walaupun aku gemuk, aku pandai menari. (*matilah, puji diri sendiri) Ye lah, at least aku tak keras kejung bila dengar muzik, masih ada lenggok sexy gitu. Korang tak tengok goyang Inul aku lagi. Hiks! Cara aku mengawal sesuatu movement, excellent. Tengok saja cara pemanduan aku, aku kan samseng atas jalan.
  • Musical
    People with musical intelligence are musically gifted and have a "good ear" for rhythm and composition.
  • Intrapersonal
    People with intrapersonal intelligence are adept at looking inward.
  • Interpersonal
    People with Interpersonal intelligence are good with people and thrive in social interactions.
    Percentage : 85%
    Aku memang friendly, mudah ramah kalau kena caranya. Kalau orang tak kenal aku dah tentu kata aku seorang yang murahan dengan sikap ramah tamah terlebih-lebih. Tapi wajahku, tetap wajah sombong tak hengat, tapi baik. Should i be in the goverment as one of the people who uphold the law?? Confuse ni.
  • Naturalist
    People with Naturalist intelligence have a sensitivity to and appreciation for nature.

Kesimpulannya, kalau aku lebih bagus dalam pengolahan interpersonal, tak sepatutnya aku bekerja dibahagian penguatkuasaan. Patutnya aku bekerja sebagai sekuriti secretary, PA, belakang tabir dengan artist ke, Media Prima or something yang mix around people. Kadang-kadang aku agak terseksa, tertekan, memberontak dan terikat dengan kerja undang-undang ini. Tapi aku dah dalam kerajaan. Dan ada kuasa walaupun tak sebesar polis. Patut tak kalau aku consider untuk tukar kerja??

#ArianiHijabRun2016

Achievement baru?!! Eh tak juga. Acara larian tanpa suami. Gigih nak dapat shawl percuma masa register aritu, tapi bila tengok bib dah nom...