Instagram Shots

Khamis, 20 November 2008

Bila langsat menjadi BANGSAT!

A friend of mine came to me last night. She asked for my advice. Sesungguhnya aku blur bila diminta pendapat pasal perkara ni.

Ok, aku bagi jalan cerita, korang imagine. Korang andaikan korang berada di tempat kawan aku ni - perempuan. Ini cerita kapel. (Tak de kena mengena dengan mereka yang dah berkahwin) Status hubungan korang dengan dengan boifren, baru mencecah 2 tahun. So agaknya dalam dua tahun ni, mesti korang dah capai kata sepakat, faham memahamikan? Tapi kadang-kadang bukan semua perkara kita mampu faham.

Boifren korang suka berkawan. Memang peramah. Mana saja boifren itu pegi, pasti ada yang mengenali dia. Korang rimas tak? Itu satu hal.

Setahun yang lepas, boifren korang dah kantoi dating out dengan fat bitch. Alasan boifren, fat bitch telah ajak untuk makan-makan di rumah setelah lama tak jumpa. Tak kan nak berkawan pun tak boleh? Tapi apa yang korang rasa dalam diam-diam dia jumpa itu fat bitch? Solution - bagi tak nak mengeruhkan lagi keadaan, boifren telah berjanji tak kan buat lagi, dan tak kan jumpa itu fat bitch.

This year punya cerita, which was happen recently, boifren telah pergi berjumpa secara diam-diam lagi dengan fat bitch. Macamana kantoi lagi? Nak jadikan cerita, korang ter-tengok ada gambar fat bitch dalam handphone boifren korang. Fat bitch ni pakai tudung, in this case fat bitch free hair dan berpakaian sendat-sendat. Alasan boifren, kawan ajak makan-makan. Fat bitch masak tempoyak. Kat tempat lain mana ada tempoyak. Rupanya boifren mengidam masak tempoyak. Solution? Perkara yang sama boifren janjikan dulu.

*Untuk kedua-dua kejadian ini, tempat makan ialah di rumah fat bitch. Fat bitch dikatakan duduk menyewa dengan 3-4 penyewa-penyewa lain. Jarak rumah fat bitch itu boleh dianggarkan dalam 120km pergi-balik. Mungkin dalam 45 minit perjalanan (60km)

Persoalannya sekarang, ada ke seorang kawan biasa nak masakkan something special untuk kawannya yang lain? Bukan makan kat restoran, tapi siap masakkan!! Personally. Apa motif fat bitch itu sebenarnya? Gila hebat persahabatan diorang! Yang boifren korang ini sanggup ke sana, tempoh perjalanan 45minit - 1 jam. Sanggup makan bersama-sama teman se-penyewa yang lain yakni perempuan juga. LOGIK ke?