Instagram Shots

Sabtu, 13 Disember 2008

Eksiden di Ijok

Semalam.
Dalam keadaan rushing mengejar masa, kami ingat nak ambil jalan shortcut. Lalu Ijok-Sg Buloh untuk tembus ke Damansara. Actually bos tunggu kami di Kapar, tapi kami buat kepala sendiri nak ikut jalan Sg Buloh.

Sampai Ijok (sebelum jalan bengkang-bengkok) tiba-tiba jamn yang amat. Nampak lampu biru berkelip-kelip. Roadblock ke? Driver dan co-pilot tarik seatbelt. Lori berderet-deret.

Tiba di suatu area yang gelap tak berlampu jalan, kami nampak sebuah treller oren melintang jalan.
"Ahh sudah, mesti ada yang mati ni".
"Mana kepala lori?"
Macam biasa (orang Malaysia) bila dah tengok eksiden kita pun slowdown kereta.
"Eh! nampak tu?"

Ada sebuah lori terpukang dalam longkang.


Memang thrill, sebab kereta yang dipandu kena melalui ruang yang agak sempit - antara kepala treller dan body lori terpukang itu. Lihatlah betapa dekatnya jarak sehingga aku boleh snap gambar lori itu.

Melepasi jalan jamn itu, kami relieve sikit. Boleh kejar masa lagi. Tapi tengok jalan yang opposite. Jamn panjang berjela-jela.

KESIAN korang yang tengah drive itu!

Aku dan driver jadi detektif conan sekejap.
Jalan gelap. Lori 3 tan itu tengah laju. Treller tu baru keluar dari simpang hutan dan tak perasan lori tu. Driver lori cuak dan cuba untuk mengelak, lalu salah percaturan dan masuk longkang. Tiada kemalangan jiwa dilaporkan rasanya.
(Sila mesej saya untuk no pendaftaran kenderaan lori tersebut-sekiranya anda kaki nombor.)

Tapi ke mana kitorang nak pergi?? Siapa boleh agak?