Instagram Shots

Rabu, 3 Disember 2008

Harga minyak turun. Tapi perut aku?

Berita mengenai penurunan harga minyak petrol tak perlu aku ceritakan lagi. Memang semua menunggu-nunggu saat ini. Alhamdullilah. Setakat ini dah 4 kali penurunan harga petrol dan diesel, kalau tak silap aku. Jadi semalam aku setakat keluar memantau stesyen-stesyen minyak.

Aku, Cik Ro dan Dmade ditugaskan untuk memantau stesyen-stesyen minyak di sekitar Sg Buloh Sasaran - Jeram - Sg Sembilang. Tak banyak sangat stesyennya pun. Ada 3 je. Mujur 3, tak banyak kerja. Harga turun after 12.00 tengah malam kan?

Aduhai, semalam nak dijadikan cerita angin bertiup sangat kencang (tanda-tanda nak hujan lebat), memang tersangat kencang. Sampai aku jadi creepy duduk rumah sorang-sorang sebab walaupun sliding door rumah bertutup rapat, still angin masuk membuai-buai langsir. Dah la tu, bila dah berangin macam tu, ada pula bunyi "wooooooooo.....woooooooooo". Yes, aku penakut. Disebabkan itu, aku decide keluar rumah awal untuk ambil mereka yang lain.

Tapi hujan turun tak lebat. Renyai-renyai je. Sementara nak menunggu detik pukul 12.00 malam kami decide masuk ke kawasan Pantai Remis. Ini cerita aku sebenarnya.

Kitorang makan kerang bakar. Not my favourite, but setakat nak habiskan masa boleh la kunyah-kunyah kejap. Lagipun Cik Ro hantu pantai. Time tu, angin kuat tak hengat. Memang kuat lah! Julung-julung kali aku merasa angin pantai yang begitu deras.

Jom layan gambar. Rambut aku dan ke-kemek-kan tudung Cik Ro tu petunjuk betapa angin pantai sangat kuat. Ni sementara nak menunggu kerang bakar itu sampai.




Time tengah makan.






Gambar bila dah habis makan. TaDa..Hasilnya...
Berdasarkan timbunan kulit kerang itu, dapat aku simpulkan bahawa pendirian Cik Ro adalah tetap. Aku makan bersepah-sepah sebagaimana mood aku yang mudah semak. Kajian aku menyatakan Dmade mempunyai perut yang kecil kerana tak makan banyak. - Dr. Syima





Mulut rasa nak mengunyah lagi. Masa aku muda-muda dulu sukalah juga makan kerepok Bika ni. Bagi mengimbau kenangan kami masa muda-muda dulu, kami bedal 4 bungkus keropok Bika yang mana aku telah makan 2 bungkus daripadanya. Dulu keropok ni punya packaging besar, sekarang dah kecik. 3 kali suap dah habis.




Lepas makan, kami jalan-jalan dan posing tepi pesisiran jalan bertar. Kami meneruskan tugasan kami dan sampai rumah pukul 2.00am masing-masing. Pagi ini mengantuk yang menggila. Dan aku dilanda selesema yang super teruk!!

Weh, persoalannya... aku kuat makan recently. Kain baju kurung aku banyak macam dah sendat. Berat dah naik ke?