Instagram Shots

Isnin, 1 Disember 2008

Minor operation - The trilogy (Part 2). The birthday present.

So, memandangkan aku akan ke Hospital pada 25hb Nov, BFF ajak aku keluar. Memang aku tau untuk tujuan celebrate Birthday. Apa lagi kan? Kebetulan pula mood aku tak ada. Asyik nak marah-marah. Berkeras aku cakap tak mahu keluar. Puas BFF memujuk. Dari waktu lepas kerja sampai nak masuk Maghrib. Haih! Berapalah bil telefon dia nanti. Aku memang hilang mood. Ada kes sikit yang menyebabkan aku moody. Really spoilt my mood! Dia kata nak bawa aku pergi makan, di KL. Which place? Aku tak tahu.

Lama-kelamaan aku jadi kesian, aku pun mengalah. Sebab dah lewat kami keluar, lebih kurang 9.00mlm, kami makan di Pizza Hut Kapar je. No big deal, as i not in a good mood.



Makan tetap makan. Tak ada maknanya nak mogok makan. But...the ice lemon tea masam bukan main!

After finishing those fat-meal, we heading home nearly 10.45pm. BFF complaining of stomachache. Adeh! Baru nak manja-manja. Right in front of my house, he turned his back and...
Jeng...jeng...jeng...
"Nah, untuk awak."
"Tapi belum sampai 25 haribulan lagi" (Padahal hati dah teruja nak koyak pembalut hadiah tu)
"Tak pe, nak tunggu esok banyak keje pula nanti. Tak sempat."
"Ok, tapi saya nak simpan dulu. Nak buka esok. Esok baru birthday saya."
"Buka lah sekarang. Tengok lah dulu, awak suka ke tak?"
Dah BFF suruh buka, aku kenalah buka.

Aku meroyan sekejap.






Perfume Versace. Ah! Lagi satu, aku amat naif dalam dunia perfume. BFF memang kaki kumpul minyak wangi. Dia kata dia nak aku sama-sama jadi pengumpul macam dia. Tapi dulu aku suka kumpul setem. Murah sikit dari nak jadi pengumpul perfume. Ini bukan gimik beli perfume kat Uptown untuk berlagak yer??

Tapi hari tu BFF sibuk-sibuk tanya aku pasal handphone. Ingat macam nak belikan handphone je. Tapi perfume pun boleh juga!! Office mate aku kata bau wangi dia macam bau orang kaya berlagak, ekslusif n strong. Boleh?

Anyway, eventhough no cake, no party, I really appreciate the moment. Because it just two of us. TERIMA KASIH SAYANG!

Then, BFF balik. Sebab sakit perut.

#ArianiHijabRun2016

Achievement baru?!! Eh tak juga. Acara larian tanpa suami. Gigih nak dapat shawl percuma masa register aritu, tapi bila tengok bib dah nom...