Instagram Shots

Rabu, 14 Januari 2009

Preparation (Part I)

Rentetan cerita haritu, aku rasa gambarpun dah menceritakan segalanya.

Tak adalah gempak sangat, kitorang pergi Ulu Yam je. Yang menyebabkan kami teruja, ini picnic yang julung-julung kali diadakan. Perancangan mengejut, preparation yang ala bombastik, aku andaikan satu kejayaan yang besar untuk kami semua. Jemputan pula dari kalangan-kalangan orang tertentu sahaja. Bangun seawal 6 am, kerana excited dan nak chop tempat best untuk berlibur nanti. Maklumlah, hari Sabtu takut ramai yang bawa keluarga bercuti-cutian. Kitorang berkumpul di rumah Cik Leha dan Cik Minah. Sementara nak tunggu para bapa sampai, kami bergotong royong membuat sandwich. Korang tengoklah betapa sibuknya para-para ibu buat kerja.


Barang dalam bonet kereta.

Cuba teka, aku dah mandi pagi ke belum?

Morning smile oleh mereka yang belum mandi lagi. Kitorang sampai dalam pukul 9am lebih kurang - Point3.

Orang asli Cameron Highland yang cun lagi vogue. Berat jugalah bakul tu.

Untuk menuruni tangga yang curam macam itu dengan bebanan yang dipikul bukanlah sesuatu yang mudah.

Tak larat nak cari port jauh-jauh. Dekat toilet sudah. Kami orang 1st sampai situ.

Nak bakar arang untuk BBQ ayam nanti. Nyum...nyum...

Ala-ala poyo posing depan camera macam buat kerja la konon.

Chak! You are on candid camera!!

Nak tunggu ayam lambat lagi, makan bihun dulu. Ini Cik Leha yang masak.

Geng jaga badan. Only fruit for breakfast.


Kebuluran melanda.


*bersambung