Instagram Shots

Selasa, 23 Jun 2009

Berdating di Mexico

BFF aku seorang yang gemar membaca majalah yang menjurus kearah ilmu dan info. Bukan nak "up" dia pun, tapi sepanjang aku kenal dia tak pernah nak beli majalah Mempelam ke, URTV ke, Lime ke. Tapi satu je tak boleh blah, dia tak boleh miss Melodi hari Ahad tu. Ops! Terkutuk pula kan???

Aku ni kan jarang lepak KL nowadays. Dah terbiasa duduk dalam kesengalan pekan kecil Kuala Selangor ni. Agaknya BFF kesian dan kebetulan dia terbaca something dalam majalah Pa&Ma apa ntah, suatu hari dia ajak aku ke Mexico. Ha! Ye la sangat sampai ke Mexico nun...

Aku nak cerita tempat yang baru kami teroka, mungkin ada yang pernah sampai ke situ. *Walaubagaimanapun kes dating kami ini telah berlangsung pada bulan Februari yang lepas dan hari ini aku baru terbuka hati untuk membuat sedikit liputan.

Aku: Kita nak ke mana?
BFF: Cosmo
Aku: Cosmo?




Korang dah dapat agak ke aku di mana?

Kami merayau dan merayau mencari arah yang sebenar. Akhirnya... nama tempat itu ialah CARLOS MEXICAN CANTEENA dan bukanlah Cosmo seperti BFF sampaikan. Adeh!

Tapi aku tak sempat nak snap pintu masuk tempat makan ni. Kita terus serbu makanan untuk proses mengenyangkan perut ok? Tapi sebelum tu mesti ada moment gedik before dapat makanan kan? Pejam mata kalau tak sanggup tengok.




Here come the foods!


His Meal ~ Lime grilled chiken sizzling


My meal ~ nachos


Our drinks

Sebab makan berdua tak adalah nak order meriah-meriah tambahan pula baru nak try kan? Kiranya aku boleh kelaskan tempat ini macam TGIF.


Masih terbayang-bayang nachos yang penus cream berlemak yang tak tahu nak gambarkan marvelesnya! Aku suka! Bagi yang kurang mengemari makanan yang pro mayonis boleh pilih nasi sizzling macam BFF makan. Not bad! Ayam panggang dia, keunikan rasa nasi dia pun lain dari yang lain. Nyum..nyum..


Harga yang perlu dibayar. Makan untuk setahun sekali. Lain bulan lain citarasa.

Photo Flipbook Slideshow Maker
Aaahhhhh! Alhamdullilah... kenyang sangat sayang!

Untuk lebih liputan sila google sendiri atau layari bukan main webpage ~ Syima.Kiut.Kuat.Makan.Di.sini




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...