Instagram Shots

Selasa, 23 Jun 2009

Kisah duka tak habis lagi

Hari ni mood macam vavi. Bukan viva ye kawan-kawan. Sebut betul-betul... VAVI. Sopan sikitkan?

Purse aku hilang.

Dek kecuaian sendiri. Tak boleh nak tunding jari salahkan sesiapa. Tempat hilang tak dapat nak dipastikan sebab bila aku tersedar aku sudah sampai ke KAPAR, Klang untuk makan tengahari.
VAVI la... mula-mula tadi aku macam calm saja. Boleh relax nak telefon sana, sini untuk block bank card yang itu dan ini. Call JPN untuk tanya berapa kali aku dah hilang IC. Call bank untuk pastikan balance duit masih tidak berganjak.
Bila dia call tanya perkembangan, aku jadi sebak sebab purse tu dia yang beli. Dalam purse tu ada pula kad matrik yang dia taja yuran pengajian. Ada gambar dia dan aku di Genting (time Anugerah Era 07) bersama gambar abah.
Mujur wang tunai tak sebanyak time aku misplaced kali pertama di AU2 Keramat. Time tu ada dalam RM900+. Nak tau aku tertinggal purse di mana?
Atas bumbung kereta.
.
Pagi tadi aku saja gatal tangan susun duit dalam purse tu. Ingat-ingat lupa adalah dalam RM70+.
Aku nak nangis, tapi tak mahu keluar air mata. Aku sms adik aku,
"Purse sy tercicir. B*bi btul la!!"
Dia reply, "Hilang trus la? Awk la yg b*bi... b*bi mne de poket."

Bodoh betul.

Malam ni harus aku transfer duit dalam mana-mana akaun member untuk berkala-oke bagi tidak memikirkan perkara sedih ini. Dan yang pasti aku ialah PATI at the moment, tiada kad pengenalan diri, driving license. Esoklah buat report police.
Lagu apa yang sesuai untuk aku sekarang? PELAMIN ANGAN KU MUSNAH? KAU DIPAKSA AKU TERPAKSA?






Syimalicious: Nasib baik la t*tek memang melekat, kalau tak dah tercicir kat mana-mana dah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...