Instagram Shots

Sabtu, 10 Oktober 2009

Mendung di hati

Asyik rasa serba tak kena je sejak dua menjak ni. Emotional, sensitif tak bertempat. Itu tanda-tanda macam nak menopouse.

Takkan aku nak menopouse??

I've been busy all the week. Blog pun dah tak berupdate.

Previous day.
I'm just co-pilot for this community project tapi sibuk dia macam aku pulak yang core organizer.

Being a KERANI and had to manage about 250 peoples for the seminar is a big function for a small post like mine. And the seminar was collaboration with other agency. Dah tentu kita nak tunjuk jabatan kita pun bukan lah cikai sangat. Aku nakkan kesempurnaan.

But not all were into the seminar and not really participate the program. Sebabnya, how come seorang kerani nak bagi command yang proper pada rakan sepenjawatnya yang selevel or upper level or senior?

Dah tentu ada yang besar kepala, rasa macam "Eh, apsal nak arah aku macam tu? Kau dengan aku sama je" or "Pangkat aku lebih besar dari kau, kau buat la sendiri" or"Aku tua dari kau, respect la sikit".
Kenapa kadang-kadang orang tak nampak Bos yang bagi mandat untuk kita jadi ketua? Bukannya aku melobi pun. Sikit pun tak dapat duit. Susah betul nak pleased orang ni kan?

Memang dah rasa macam tak nak lagi participate or organise program since dah tak ada cooperation dari kawan-kawan. I'm a bit dissapointed and sakit hati.

Enough with that lah nanti jadi karangan SPM pula nanti.



****



My other feeling; CINTA.

Meter Cinta aku pada minggu ini menunjukkan satu keputusan yang tidak memberangsangkan.

Tekanan demi tekanan, baik dalam hal kerja atau peribadi akan menyebabkan aku TUA SEBELUM UMUR.

Owh!!! Tak boleh terima kenyataan!!!

Tapi kawan dalam FB cakap " Being single is not bad at all!!"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...