Instagram Shots

Khamis, 7 Ogos 2014

Ummaland boleh gantikan Facebook?

Assalamualaikum. Hai korang.

Terbaca di blog SiHatiMerahJambu tentang laman sosial baru. Dikatakan ia akan menjadi alternatif facebook kepada umat Islam.

Tadi saya up status di FB tentang Ummaland. Mungkin ramai yang baca dan terus register account. Saya rasa ramai blogger tegar mesti dah tahu awal tentang laman sosial ini. 



Apa yang menarik tentang Ummaland, isi kandungannya berbentuk keagamaan yang menjurus kepada islamik. Ada orang bertanya kepada saya, pemilik Ummaland ini Islam ke? Wallahualam. Saya pun masih terkapai-kapai lagi. Tak baca info lebih detail lagi. 

Yang pasti di situ dia kata social network based on Islamic values.


Kosong lagi. Jangan lupa add saya.
Insyaallah, mungkin dengan laman sosial yang baru ini akan mendekatkan kita dengan kebaikan. Nawaitu yang penting. Saya pun baru je sign up itu pun masih link kan dengan facebook. Baru nak godek-godek isi Ummaland ni. Ada menu tab untuk Zakat, derma dan lain-lain yang paling menarik di menu tab Library yang mana banyak info-info yang telah kawan-kawan kita upload. Banyak lagi yang nak dikaji ni. 

Siapa yang dah register account tu, boleh la add saya nanti melalui email syima.kamal@gmail.com

Create account Ummaland


Jumpa lagi!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...